Monimuotoistuvat työyhteisöt -hanke käynnistyi

Olemme saaneet kolmevuotisen ESR-hankerahoituksen (Euroopan sosiaalirahasto) Monimuotoistuvat työyhteisöt -hankkeelle, jonka tarkoitus on tarjota työmahdollisuuksia koko Pohjois-Savon alueella mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille, heikolla kielitaidolla oleville maahanmuuttajille, sekä henkilöille, joilla on neuropsykologisia sairauksia (Asperger, autismikirjo, oppimisvaikeudet, ADD jne.).

Työelämässä on paljon tehtäviä, joiden hoitamisesta työssä rajoitteinen tai heikolla kielitaidolla oleva henkilö voi suoriutua. Hankkeen toimenpiteillä edistämme kohderyhmään kuuluvien työllisyyttä sekä vahvistamme osallisuutta. Lisäksi tavoitteenamme on lisätä työelämän tietoutta työssä rajoitteisten ja heikon kielitaidon omaavien maahanmuuttajien työllistämismahdollisuuksista.

Hanke käynnistyi syyskuun alussa. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Teija Vuontisjärvi ja projektikoordinaattorina Anna-Mari Repo. Hanke alkaa pilottikohteiden sekä räätälöitävissä olevien työtehtävien tunnistamisella yhteistyössä esihenkilöidemme ja toimipaikkojemme kanssa.

– Tavoitteenamme on, että ensimmäiset hankkeen kautta työkokeiluun tulevat aloittaisivat loppuvuodesta. Työkokeilun alussa minä olen pääsääntöisesti mukana työpaikalla. Tarvittavia perehdytys- ja muita materiaaleja tehdään hankkeen aikana jatkuvasti. Lisäksi annamme koulutusta työnohjauksen tueksi erityisesti monimuotoisuuteen liittyen esihenkilöille sekä työyhteisöille. Keväällä pilotoimme täsmätyökävelyä (linkki videoon) muutamissa kohteissamme toisen hankkeen toteuttamana ja tulemme hyödyntämään sitä työkaluna tehtävien räätälöinnissä, kertoo Anna-Mari.

Hankkeen aikana teemme tiivistä yhteistyötä verkostojen kanssa (Kuopion työllisyyspalvelu, Setlementti Puijola, Live-säätiö, Kehitysvammaisten tukiliitto) kohderyhmän tavoittamiseksi, sekä luomme uusia toimintatapoja perehdytykseen ja työelämään siirtymisen tueksi kohderyhmään kuuluvat huomioiden. Jaamme avoimesti hankkeen aikana saatuja kokemuksia ja toimintamalleja.

– Olemme palveluyritys, jossa ihmiset tekevät työn. Varmistaaksemme riittävän henkilöstömäärän myös tulevaisuudessa, on meidän välttämätöntä etsiä uusia potentiaalisia työntekijäryhmiä ja kehittää tätä varten uudenlaisia rekrytoinnin kanavia ja väyliä. Tavoitteenamme on työllistää mahdollisuuksien mukaan hankkeen kohderyhmään kuuluvia työkokeilun jälkeen osa- tai kokoaikaisesti, kommentoi Anna-Mari.

Yksi hankkeen pitkän aikavälin tavoitteista on työssä rajoitteisten yhdenvertaisuuden edistäminen sekä syrjäytymisen ennaltaehkäisy. Hankkeen tarkoituksena on pysyvästi muuttaa kohderyhmään kuuluvien työllistymismahdollisuuksia laajemminkin Pohjois-Savon alueella. Tämän myötä pyrimme yhdenvertaisempaan yhteiskuntaan, jossa työssä rajoitteisen työllistäminen on eri yrityksissä normaali käytäntö.

Lisätietoja:

Anna-Mari Repo                    
projektikoordinaattori              
p. 044 4260 530                            
anna-mari.repo@servica.fi

Teija Vuontisjärvi
projektipäällikkö
p. 044 426 0169
teija.vuontisjarvi@servica.fi