Ruokapalveluissa harjoitellaan varautumista ja verkostoidutaan

Syksyn ajan ruokapalveluissa on päivitetty varautumissuunnitelmaa ja tehty konkreettisia toimintakortteja ruokatuotannolle. Lisäksi olemme liittyneet Huoltovarmuusorganisaation ruokapalvelupoolin jäseneksi ja meidät on määritetty huoltovarmuuskriittiseksi organisaatioksi. Koska toimimme näin merkittävässä asiakasympäristössä, erilaisiin häiriötilanteisiin varautuminen on menestymisemme kulmakiviä ja asiakkaillemme erityisen merkityksellistä.  

Huoltovarmuusorganisaatio järjesti Helsingissä elintarvikehuollon logistiikkaharjoituksen, johon osallistui laajasti eri poolien jäseniä. Harjoitukseen osallistui Servicalta turvallisuuspäällikkö Anssi Heikkinen ja aluepäällikkö Jaana Jaroma. Harjoitus oli erittäin antoisa, sillä siihen osallistui organisaatioita koko elintarvikelogistiikan ketjusta, alkutuotannosta kuljetuksen ja kaupan kautta ruokapalveluun. Harjoitus osoitti sen, miten tärkeää on ymmärtää koko ketju ja eri toimijoiden keskinäiset vaikutukset, sekä sitä kautta viestinnän merkitys. 

Ruokapalvelupoolin valmiuspäällikkö Virpi Kulomaa kävi tutustumassa Servican ruokapalveluun ja erityisesti Iso-Bertan toimintaan. Hän oli erityisen vaikuttunut Servican sitoutumisesta varautumistyöhön, sekä syvällisestä ja laaja-alaisesta näkemyksestämme ruokapalvelun varautumiseen. Totesimme yhdessä, että laaja-alainen verkostoituminen ja yhdessä tekeminen lisää koko Suomen huoltovarmuutta myös ruokahuollossa. Virpin kanssa keskustelua kävivät johtaja Marko Tuomela, palvelupäällikkö Anja Jokinen ja aluepäällikkö Jaana Jaroma.